Aurinkoenergia

Aurinkokeräinten avulla saadaan kerättyä auringon tuottama energia talteen ja saadaan se hyötykäyttöön joko käyttöveden lämmityksessä tai esimerkiksi lattialämmityksessä. Aurinkokeräimet tuottavat lämpöä aina auringon paistaessa ja ovat aiheellisia niissä paikoissa joissa lämmöntarve käy yksiin saatavan auringonsäteilyn kanssa. Keräämällä aurinkoenergian talteen aurinkokeräinten avulla pääset nauttimaan huolettomasta lämmitysmuodosta, sillä keräimet eivät vaadi juurikaan huoltamista, ovat varmatoimisia sekä sisältävät 10 vuoden takuun.

Mihin aurinkokeräimet sopivat?

Kaikki rakennukset ja laitokset joissa on kesällä lämminveden tarve ovat hyviä käyttöpaikkoja aurinkokeräimille. Aurinkoenergia on erityisen mielenkiintoinen vaihtoehto kun sen yhdistää bioenergian polttoon, kuten esim. pellettitakkoihin. Silloin saadaan lähes 100% uusiutuvaa lämpöhuoltoa ympärivuotisesti. Kesäajalla aurinkokeräimet voivat hoitaa talosi lämmityksen ja lämminveden kun puolestaan talven ajan vaihtoehtoinen lämmitysmuoto kuten pellettitakka hoitaa lämmityksen.

Näytetään ainoa tulos

Aurinkokeräimen käyttö muun lämmitysjärjestelmän kanssa – hybridilämmitys

Voit valita jos haluat aurinkolämpöjärjestelmän jossa on vain aurinkokeräin ja säiliö tai niin kutsutun Hybrid-lämpöjärjestelmän. Hybrid-järjestelmässä voit yhdistää aurinkoenergian johonkin erilliseen lämmönlähteeseen, toisin sanoen ilma- tai vesikiertoiseen pellettitakkaan, puulla toimivaan vesikiertotakkaan, pellettikattilaan, puukattilaan tai hakekattilaan, jotta saat parhaan mahdollisen lämpöhuollon vuoden jokaisena päivänä.

Aurinkokeräimen hinta

Edullisin aurinkokeräin ei yleensä ole se paras vaihtoehto. Valikoimastamme löytyvässä aurinkokeräimessä löytyy peräti 84,9% hyötysuhde, jota voidaan pitää erittäin korkeana. Kyseisessä vaihtoehdossa sekä hinta, että laatu lyövät kättä ja voit näin ottaa käyttöön 100% uusiutuvan aurinkoenergian käyttöveden lämmityksen muodossa.

Aurinkokeräin mökille tai omakotitaloon

Aurinkokeräimet sopivat paikkoihin joissa aurinko paistaa mahdollisimman esteettömästi ja pitkään. Esimerkiksi ympärivuotisesti lämmitetylle mökille aurinkokeräimet sopivat mainiosti tai mökille jota käytetään vain kesäisin. Omakotitaloissa aurinkokeräimiä voidaan käyttää esimerkiksi sähkölämmityksen kanssa ja saavuttaa tätä kautta säästöjä veden lämmityksessä. Pääosin aurinkokeräimiä käytetään toissijaisena lämmitysmuotona, sillä mikäli aurinko ei paista niin tällöin aurinkokeräimet eivät kerää lämpöä. Tämän takia esimerkiksi ns. hybridi lämmitysjärjestelmä voi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Tällöin käytössä on aurinkokeräinten lisäksi jokin toinen lämmitysmuoto.