Pelletti

Miksi valitsisin pelletin?

Onko sinulla omakotitalo, rivitalo, hotelli, teollisuushalli, kasvihuone, leipomouuni, maatila tai joku lämmitettävä kohde? Voimme tarjota sinulle optimaalisen pellettilämmityksen tai hybridijärjestelmän, jossa yhdistetään monien biopolttoaineiden käyttömahdollisuus. Valitse pellettilämmitys ja nauti helposta ja kustannustehokkaasta lämmityksestä.

 

Kustannustehokas pellettilämmitys

Pelletti on erittäin ympäristöystävällinen ja kustannustehokas polttoaine mihin tahansa kohteeseen, jossa kaivataan korkeampia lämpötiloja kuin lämpöpumpuilla voidaan saavuttaa. Kellarit ja ilmastoinnin toimivuus ovat usein riippuvaisia siitä, että kattilahuoneeseen on asennettu lämmityskattila. Tällöin kellarin öljykattilan tilalle kannattaa vaihtaa pellettikattila tai asentaa kattilaan pellettipoltin. Sähkölämmitteisiin ja vaikeasti lämmitettäviin taloihin taas soveltuu parhaiten pellettitakka, jonka avulla voidaan laskea lämmityskuluja huomattavalla tavalla ja taata miellyttävä sisäilma.

Ympäristöystävällistä energiaa murto-osalla hinnasta

Pelletin hinta on ollut vakain kaikista energiahinnoista viimeisen 10 vuoden aikana. Hinta on pysynyt lähes muuttumattomana ja pellettienergia maksaa edelleen vain noin 8,67 snt/kWh. Tämä tarkoittaa, että se on puolet halvempaa kuin öljy ja maksaa vain kolmanneksen sähkön hinnasta. Jos maksat 87 euroa irtokuutiosta ostaessasi koivuklapeja, niin energian hinta on suunnilleen sama kuin pelletillä. Pelletti tehdään puuteollisuuden jätteistä, mitä syntyy uusiutuvien rakennusmateriaalien tai muiden puutuotteiden valmistuksessa. Yhtään puuta ei siis hakata pelkästään polttamiseksi. Tämä tekee pelletistä ilmaston ja maapallon kannalta ehkä kaikkein kestävimmän biopolttoaineen. Puhtaan ja kuivan pelletin polttaminen myös tuottaa vain murto-osan pienhiukkasista mitä syntyy klapin, hakkeen tai oljen poltossa.