Pelletti

Miksi pelletti?

Pelletin hinta on ollut vakain kaikista energiahinnoista viimeisen 10 vuoden aikana. Hinta on pysynyt lähes muuttumattomana ja pellettienergia maksaa edelleen vain noin 5 snt/kWh. Tämä tarkoittaa että se on puolet halvempaa kuin öljy ja maksaa vain kolmanneksen sähkön hinnasta. Jos maksat 50 euroa irtokuutiosta ostaessasi koivuklapeja, niin energian hinta on suunnilleen sama kuin pelletillä. Pelletti tehdään puuteollisuuden jätteistä mitä syntyy kun valmistetaan uusiutuvia rakennusmateriaaleja tai muita puutuotteita. Yhtään puuta ei siis hakata pelkästään polttamiseksi. Tämä tekee pelletistä ilmaston ja maapallon kannalta ehkä kaikkein kestävin biopolttoaine. Puhtaan ja kuivan pelletin polttaminen tuottaa vain murto-osan pienhiukkasista mitä syntyy klapin, hakkeen ja oljen poltossa.

Onko sinulla omakotitalo, rivitalo, hotelli, teollisuushalli, kasvihuone, leipomouuni, maatila tai joku lämmitettävä kohde? Voimme tarjota sinulle optimaalinen ratkaisu pelletillä tai hybridijärjestelmä jossa yhdistetään monien biopolttoaineiden käyttömahdollisuus. Meillä on myös pelletillä toimivia grillejä ja terassilämmittimiä niille asiakkaille jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja mielenkiintoista.

Pelletti on erityisen sopiva polttoaine sellaisessa järjestelmässä jossa tarvitaan korkeimpia lämpötiloja kuin mitä voidaan saavuttaa lämpöpumpuilla. Talojen kellarit ja ilmastoinnin toimivuus ovat usein riippuvaisia siitä että kattilahuoneessa olisi edelleen lämmityskattila asennettuna. Tämän takia kellarissa olevan öljykattilan vaihto pellettikattilaan on erityisen hyvä idea. Sähkölämmitteisiin taloihin ja vaikeasti lämmitettäviin taloihin on erityisen fiksua asentaa pellettitakka. Voidaan laskea lämmityskulja huomattavalla tavalla ja taata miellyttävä sisäilma.