Puukattilat ja kaksoiskattilat

Täältä löydät puulla toimivat puukattilat, puulämmityskattilat sekä kaksoiskattilat, kaksoispesäkattilat joissa voidaan puun lisäksi polttaa myös muita biopolttoaineita. Ota herkästi yhteyttä ja kysy lisää! Asiantuntijamme auttavat mielellään biolämmitykseen liittyvissä kysymyksissä.

Puukattilat tai toiselta nimeltään puulämmityskattilat soveltuvat hyvin erilaisten kiinteistöjen energiatehokkaaseen lämmitykseen. Puukattilan avulla voit pienentää lämmityskulujasi huomattavasti verrattuna esimerkiksi öljylämmitykseen. Valikoimamme puukattiloiden nykyaikaisuuden johdosta, puuta ei ole tarvetta tunkea laitteeseen vaan puukattilat ovat helppokäyttöisiä ja mukavan tunnelmallisia. Puukattiloidemme hyötysuhde on jopa 93%.

Kaksoiskattilat eli kaksoispesäkattilat puolestaan tarjoavat sinulle mahdollisuuden polttaa toiveidesi mukaisia polttoaineita, kuten esimerkiksi pellettiä, viljaa, haketta, kutterin purua, sahanpurua tai polttopuuta. Kaksoispesäkattilan poltto tapahtuu kahdessa erillisessä kattilassa, jolloin voit käyttää useampaa polttoainetta likaamatta niitä toisiinsa. Kaksoispesäkattilassa yhdistyykin niin moderni polttotekniikka kuin myös korkea hyötysuhde, joka tarjoaa edullista energiaa suuriin ja haastaviinkin lämmityskohteisiin.

Kysy meiltä myös mahdollisuutta kaksois- tai puukattilan sekä varaajan asennukseen ympäri Suomen!

Näytetään kaikki 5 tulosta

Mitä huomioida puukattilaa, kaksoiskattilaa hankittaessa?

Lämmityskattilaa hankkiessasi kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti tuotteen lämmönvaraamiskykyyn sekä mitoitukseen, verrattuna lämmitettävään pinta-alaan. Jos sinua vielä mietityttää, millainen puukattila, kaksoiskattila tai kaksoispesäkattila voisi sopia sinun tarpeisiisi parhaiten, mikä varaaja tarvitaan tai muita kysymyksiä, ota yhteyttä, niin me autamme sinua mielellämme!

Kaksois- tai puukattila omakotitalon lämmityksessä

Valikoimamme pienemmät kattilat sopivat ominaisuuksiensa puolesta käytettäväksi erinomaisesti omakotitalon lämmityksessä. Helppokäyttöinen lämmityskattila mahdollistaa lämmityksen myös kireimmillä pakkasilla vähällä vaivalla. Halutaanko puun lisäksi käyttää myös muita biopolttoaineita? Puukattilassa poltettavaan biopolttoaineeseen saadaan joustavuutta esimerkiksi pellettipolttimen avulla tai voidaan valita suoraan kaksoispesäkattila, joka mahdollistaa eri biopolttoaineiden käytön ilman lisäasennuksia.

Omakotitalon lämmityskattilaa hankittaessa on usein myös syytä tarkistaa varaajan tilanne ja tulisiko tämä uudistaa tai hankkia. Yhdistämällä varaajan puu- tai kaksoiskattilaan pystytään lämmitysenergiaa säilömään myöhempää käyttöä varten, joka puolestaan luo joustoa lämmityksessä.

Lämmityskattilan lisäksi voit lisätä hybridilämmitystä esimerkiksi aurinkokeräimillä. Voit aina kysyä meiltä lisätietoja lämmityskattilaan sopivasta varaajasta, omakotitalon lämmityksestä tai erilaisista lämmityksen hybridiratkaisuista. Tutustu myös omakotitalon lämmitykseen sopiviin pellettitakkoihin sekä pellettikattiloihin.

Lämmityskattila suurten kiinteistön lämmityksessä

Erityisesti valikoimamme suurempia kaksois- tai puukattiloita voidaan käyttää myös maatilarakennusten sekä pienten teollisuushallien lämmityksessä. Jos puolestaan lämmitettävä tila on vielä suurempi suosittelemme tutustumaan monipuolisiin olkikattiloihin sekä lämpökontteihin, joilla lämmität suurimmatkin kiinteistöt ja tilat ympäristöystävällisesti sekä kustannustehokkaasti.

Miten valita sopiva kaksoiskattila tai puukattila?

Parasta puu- tai kaksoiskattilaa etsittäessä on aina hyvä pysähtyä pohtimaan mitä vaatimuksia kattilalle asetetaan. Omaan käyttöön parhaan kattilan etsinnässä mm. seuraavat kysymykset voivat auttaa:

  • Sijoitetaanko kaksois- tai puukattila ulos vaiko sisälle?
  • Kuinka suurta aluetta kattilalla on tarkoitus lämmittää?
  • Lämmitetäänkö kattilaa vain puulla vai myös muilla boipolttoaineilla?

Autamme erittäin mielellämme myös näissä kysymyksissä!

Miksi valita puukattila, kaksoispesäkattila lämmitykseen?

Puu- sekä kaksoispesäkattilat tarjoavat monia houkuttelevia etuja, jotka tekevät niistä harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon lämmitystarpeisiisi. Tässä muutamia syitä, miksi valita puukattila tai kaksoispesäkattila:

  • Uusiutuva energianlähde: Puu on uusiutuva energianlähde, joka tarkoittaa, että sen käyttö ei rasita ympäristöä samalla tavalla kuin fossiiliset polttoaineet. Valitsemalla puukattilan tuet kestävää energiantuotantoa ja vähennät hiilidioksidipäästöjä.
  • Ympäristöystävällisyys: Puun poltto tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.
  • Säästöt energialaskussa: Puu on usein edullisempi polttoaine verrattuna öljyyn tai sähköön, mikä voi merkittävästi vähentää lämmityskustannuksiasi pitkällä aikavälillä.
  • Itsenäisyys energianlähteen suhteen: Mahdollisuus olla osittain riippumaton energiayhtiöistä. Voit hankkia polttoaineen omalta maalta tai ostaa sen paikallisilta toimittajilta.
  • Kotimainen energia: Puu on usein paikallisesti saatavilla, mikä tukee paikallista taloutta ja vähentää riippuvuutta tuontienergiasta.
  • Monikäyttöisyys: Puukattiloita voi käyttää sekä lämmitykseen että lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Pienemmät puukattilamme soveltuvat pienempien kiinteistöjen tarpeisiin. Suuremmat puukattilat tai kaksoispesäkattilat puolestaan riittävät lämmittämään vaikka kokonaisia maatiloja.
  • Investointi tulevaisuuteen: Ympäristötietoisuus kasvaa jatkuvasti, ja uusiutuvien energialähteiden käyttö on osa kestävää kehitystä. Investoimalla puukattilaan tai kaksoispesäkattilaan olet osa tätä kehitystä ja varaudut tulevaisuuden energiantarpeisiin.

Valitsemalla puu- tai kasoispesäkattilan valitset siis energiatehokkaan, ympäristöystävällisen ja taloudellisesti järkevän lämmitysratkaisun. Muista kuitenkin valita oikean kokoinen ja tyyppinen kattila omiin tarpeisiisi, ja huolehdi asianmukaisesta huollosta ja ylläpidosta sen optimaalisen toiminnan varmistamiseksi.

Autamme aina mielellämme oikean kattilan valinnassa!