Puukattilat ja kaksoiskattilat

Puukattilat soveltuvat hyvin erilaisten kiinteistöjen energiatehokkaaseen lämmitykseen. Näin ollen puukattilan avulla voitkin pienentää lämmityskulujasi jopa huomattavasti. Puu on myös lämmitysmateriaalina ja energianlähteenä kotimainen, edullinen ja uusiutuva. Puukattila sopii näin loistavasti esimerkiksi tuomaan tunnelmaa omakotitaloon. Niiden nykyaikaisuuden johdosta, puuta ei ole kuitenkaan tarvetta tunkea laitteeseen vaan puukattilat ovat helppokäyttöisiä ja mukavan tunnelmallisia. Valikoimamme puukattiloiden hyötysuhde nousee jopa 93%.

Kaksoiskattilat eli kaksoispesäkattilat puolestaan tarjoavat sinulle mahdollisuuden polttaa toiveidesi mukaisia polttoaineita, kuten esimerkiksi pellettiä, viljaa, haketta, kutterin purua, sahanpurua tai polttopuuta. Kaksoispesäkattilan poltto tapahtuu kahdessa erillisessä kattilassa, jolloin voit käyttää useampaa polttoainetta likaamatta niitä toisiinsa. Kaksoispesäkattilassa yhdistyykin niin moderni polttotekniikka kuin myös korkea hyötysuhde, joka tarjoaa edullista energiaa suuriin ja haastaviinkin lämmityskohteisiin. Kaksoiskattilan käyttö luo täten useita eri mahdollisuuksia.

Lämmityskattilaa hankkiessasi kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti tuotteen lämmönvaraamiskykyyn sekä mitoitukseen, verrattuna lämmitettävään pinta-alaan. Jos sinua vielä mietityttää, millainen puukattila, kaksoiskattila tai kaksoispesäkattila voisi sopia sinun tarpeisiisi parhaiten, mikä varaaja tarvitaan tai muita kysymyksiä, ota yhteyttä, niin me autamme sinua mielellämme!

Kysy meiltä myös mahdollisuutta kaksois- tai puukattilan sekä varaajan asennukseen ympäri Suomen!

Näytetään kaikki 5 tulosta

Puukattila omakotitalon lämmityksessä

Pieni puukattila sopii ominaisuuksiensa puolesta käytettäväksi myös omakotitalon lämmityksessä. Valikoimamme puukattiloihin voidaan myös asentaa pellettipoltin tai puukattilassa löytyy jo itsessään ominaisuus myös pellettien poltolle. Löydätpä meiltä myös pellettikattilat. Yhdistelemällä eri biopolttoaineita pystyt helposti vaihtamaan tarvittaessa sinulle sopivimpaan poltettavaan materiaaliin. Puukattilaa hankittaessa on usein myös syytä tarkistaa varaajan tilanne ja tulisiko tämä uudistaa tai hankkia. Yhdistämällä varaajan puukattilaan pystytään lämmitysenergiaa säilömään myöhempää käyttöä varten, joka puolestaan luo joustoa lämmityksessä. Löydät valikoimastamme monipuolisesti myös erilaisia varaajia.

Puukattilan lisäksi voit lisätä hybridilämmitystä esimerkiksi aurinkokeräimillä.

Voit aina kysyä meiltä lisätietoja puukattilaan sopivasta varaajasta, omakotitalon lämmityksestä tai erilaisista lämmityksen hybridiratkaisuista. Tutustu myös omakotitalon lämmitykseen sopiviin pellettitakkoihin sekä pellettikattiloihin.

Puukattila suurten kiinteistön lämmityksessä

Erityisesti valikoimamme suurempia puukattiloita voidaan käyttää myös maatilarakennusten sekä pienten teollisuushallien lämmityksessä. Jos puolestaan lämmitettävä tila on vielä suurempi suosittelemme tutustumaan monipuolisiin olkikattiloihin sekä lämpökontteihin, joilla lämmität suurimmatkin kiinteistöt ja tilat ympäristöystävällisesti sekä kustannustehokkaasti.

Mikä on halvin ja paras puukattila?

Halvin puukattila ei välttämättä ole kestävin vaihtoehto. Sen sijaan paras puukattila on se joka vastaa haluttuun tarpeeseen, tuottaa riittävästi lämpöä ja toimii juuri sinulle oikealla materiaalilla. Puukattilan käyttötarkoitusta ja oikeaa mitoitusta on siis syytä pohtia. Sijoitetaanko puukattila ulos vaiko sisälle? Kuinka suurta aluetta puukattilalla on tarkoitus lämmittää? Autamme erittäin mielellämme myös näissä kysymyksissä!