Puukattilat ja kaksoiskattilat

Puukattilat eli puulämmityskattilat soveltuvat hyvin erilaisten kiinteistöjen energiatehokkaaseen lämmitykseen. Näin puukattilan avulla voitkin pienentää lämmityskulujasi jopa huomattavasti.Valikoimamme puukattiloiden nykyaikaisuuden johdosta, puuta ei ole tarvetta tunkea laitteeseen vaan puukattilat ovat helppokäyttöisiä ja mukavan tunnelmallisia. Valikoimamme puukattiloiden hyötysuhde nousee jopa 93%.

Kaksoiskattilat eli kaksoispesäkattilat puolestaan tarjoavat sinulle mahdollisuuden polttaa toiveidesi mukaisia polttoaineita, kuten esimerkiksi pellettiä, viljaa, haketta, kutterin purua, sahanpurua tai polttopuuta. Kaksoispesäkattilan poltto tapahtuu kahdessa erillisessä kattilassa, jolloin voit käyttää useampaa polttoainetta likaamatta niitä toisiinsa. Kaksoispesäkattilassa yhdistyykin niin moderni polttotekniikka kuin myös korkea hyötysuhde, joka tarjoaa edullista energiaa suuriin ja haastaviinkin lämmityskohteisiin.

Lämmityskattilaa hankkiessasi kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti tuotteen lämmönvaraamiskykyyn sekä mitoitukseen, verrattuna lämmitettävään pinta-alaan. Jos sinua vielä mietityttää, millainen puukattila, kaksoiskattila tai kaksoispesäkattila voisi sopia sinun tarpeisiisi parhaiten, mikä varaaja tarvitaan tai muita kysymyksiä, ota yhteyttä, niin me autamme sinua mielellämme!

Kysy meiltä myös mahdollisuutta kaksois- tai puukattilan sekä varaajan asennukseen ympäri Suomen!

Näytetään kaikki 5 tulosta

Puukattila omakotitalon lämmityksessä

Valikoimamme pienemmät puukattilat sopivat ominaisuuksiensa puolesta käytettäväksi myös omakotitalon lämmityksessä. Valikoimamme puukattiloihin voidaan mm. asentaa pellettipoltin tai voidaan valita kaksoispesäkattila jossa on mahdollista polttaa eri polttoaineita. Löydätpä meiltä myös pellettikattilat. Yhdistelemällä eri biopolttoaineita pystyt helposti vaihtamaan tarvittaessa sinulle sopivimpaan poltettavaan materiaaliin. Puukattilaa hankittaessa on usein myös syytä tarkistaa varaajan tilanne ja tulisiko tämä uudistaa tai hankkia. Yhdistämällä varaajan puukattilaan pystytään lämmitysenergiaa säilömään myöhempää käyttöä varten, joka puolestaan luo joustoa lämmityksessä. Löydät valikoimastamme monipuolisesti myös erilaisia varaajia.

Puukattilan lisäksi voit lisätä hybridilämmitystä esimerkiksi aurinkokeräimillä.

Voit aina kysyä meiltä lisätietoja puukattilaan sopivasta varaajasta, omakotitalon lämmityksestä tai erilaisista lämmityksen hybridiratkaisuista. Tutustu myös omakotitalon lämmitykseen sopiviin pellettitakkoihin sekä pellettikattiloihin.

Puukattila suurten kiinteistön lämmityksessä

Erityisesti valikoimamme suurempia puukattiloita voidaan käyttää myös maatilarakennusten sekä pienten teollisuushallien lämmityksessä. Jos puolestaan lämmitettävä tila on vielä suurempi suosittelemme tutustumaan monipuolisiin olkikattiloihin sekä lämpökontteihin, joilla lämmität suurimmatkin kiinteistöt ja tilat ympäristöystävällisesti sekä kustannustehokkaasti.

 

Miten valita sopiva kaksoispesäkattila tai puukattila?

Halvin puukattila ei välttämättä ole kestävin vaihtoehto. Sen sijaan paras puukattila on se joka vastaa haluttuun tarpeeseen, tuottaa riittävästi lämpöä ja toimii juuri sinulle oikealla materiaalilla. Puukattilan käyttötarkoitusta ja oikeaa mitoitusta on siis syytä pohtia. Sijoitetaanko puukattila ulos vaiko sisälle? Kuinka suurta aluetta puukattilalla on tarkoitus lämmittää? Autamme erittäin mielellämme myös näissä kysymyksissä!

 

Miksi valita puukattila tai kaksoispesäkattila lämmitykseen?

Puukattila tarjoaa monia houkuttelevia etuja, jotka tekevät siitä harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon lämmitystarpeisiisi. Tässä muutamia syitä, miksi valita puukattila:

  • Uusiutuva energianlähde: Puu on uusiutuva energianlähde, joka tarkoittaa, että sen käyttö ei rasita ympäristöä samalla tavalla kuin fossiiliset polttoaineet. Valitsemalla puukattilan tuet kestävää energiantuotantoa ja vähennät hiilidioksidipäästöjä.
  • Ympäristöystävällisyys: Puun poltto tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.
  • Säästöt energialaskussa: Puu on usein edullisempi polttoaine verrattuna öljyyn tai sähköön, mikä voi merkittävästi vähentää lämmityskustannuksiasi pitkällä aikavälillä.
  • Itsenäisyys energianlähteen suhteen: Puukattila antaa sinulle mahdollisuuden olla osittain riippumaton energiayhtiöistä. Voit hankkia polttoaineen omalta maalta tai ostaa sen paikallisilta toimittajilta.
  • Kotimainen energia: Puu on usein paikallisesti saatavilla, mikä tukee paikallista taloutta ja vähentää riippuvuutta tuontienergiasta.
  • Monikäyttöisyys: Puukattiloita voi käyttää sekä lämmitykseen että lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Pienemmät puukattilamme soveltuvat pienempien kiinteistöjen tarpeisiin. Suuremmat puukattilat tai kaksoispesäkattilat puolestaan riittävät lämmittämään vaikka kokonaisia maatiloja.
  • Investointi tulevaisuuteen: Ympäristötietoisuus kasvaa jatkuvasti, ja uusiutuvien energialähteiden käyttö on osa kestävää kehitystä. Investoimalla puukattilaan tai kaksoispesäkattilaan olet osa tätä kehitystä ja varaudut tulevaisuuden energiantarpeisiin.

Valitsemalla puukattilan valitset siis energiatehokkaan, ympäristöystävällisen ja taloudellisesti järkevän lämmitysratkaisun. Muista kuitenkin valita oikean kokoinen ja tyyppinen kattila omiin tarpeisiisi, ja huolehdi asianmukaisesta huollosta ja ylläpidosta sen optimaalisen toiminnan varmistamiseksi.

Autamme aina mielellämme oikean puukattilan valinnassa!