Bioenergia

Mitä on bioenergia?

Luonto on fantastinen. Kasvit antavat elämän ja ravintoa luonnon kaikille eläimille.

Ne käyttävät auringon energiaa rakentaakseen hiilidioksidista ja vedestä hiilihydraatteja, ja imevät ravintoaineita rakentaakseen proteiineja, entsyymejä, vitamiineja, kuituja, vahvoja rakenteita, isoja puita ja kauniita kukkia.

”Bio” tarkoittaa elämää. Bioenergia on siis elämän energiaa ja me saamme sitä polttoaineista jotka tulevat kasvikunnasta. Ne ovat hiilidioksidineutraaleja, mikä tarkoittaa sitä, että palamisesta syntyvät hiilidioksidipäästöt tasautuvat luonnon kasvun kanssa. Näin ollen ne eivät edesauta kasvihuoneilmiötä, toisin kuin uusiutumattomat (fossiiliset) polttoaineet jotka ovat olleet luonnon kiertokulun ulkopuolella miljoonia vuosia.

Oletko kyllästynyt korkeisiin sähkö- ja öljylaskuihin? Silloin puupellettilämmitys on sinulle hyvä vaihtoehto. Jos myös haluat parasta mukavuutta, Kardonarilta löytyy sinulle optimaalinen pellettilämmitysjärjestelmä. Kardonarin valikoimasta löydät pellettipolttimia, pellettitakkoja ja kokonaisia pellettilämmitysjärjestelmiä.

Pellettilämmityksen kannattavuus on parempi kuin koskaan aikaisemmin. Tämän hetkisten hintojen mukaan säästät yli 50% lämmityskuluissa verrattuna öljyyn ja sähköön. Pelletin hinta on vakaa ja riippumaton kansainvälisistä konflikteistä mikä on mahdollista sähkö- ja öljyhintojen kanssa. Puupelletti on kotimainen ympäristöystävällinen polttoaine.

Miksi bioenergia?

Jotkut luulevat, että bioenergia ei ole yhtä ympäristöystävällinen energiamuoto kuin aurinko ja vesi. He ovat väärässä. Bioenergia on yhtä uusiutuvaa energiaa kuin aurinko, tuuli ja vesi – se ei edistä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvua. Bioenergia voidaan nähdä varastoituneena aurinkoenergiana; kasvit muuntavat osan aurinkoenergiasta kemiallisiin yhdisteisiin joita voi käyttää myöhemmin.

Suomessa on paljon metsää jonka puista saadaan runsaasti uusiutuvaa bioenergiaa eri muodoissa. Suuri osa bioenergiastamme tulee hakkeesta, puunkuoresta ja sahanpurusta, mutta myös oksista, latvoista ja muista metsänhakkuun jäämistä. Puun jalostaminen energiakäyttöön tuo työpaikkoja koko maahan – ei vain jalostusketjun alkupäähän eli maaseudulle. Energiahuollon kotimaisuuden kasvu antaa turvaa myös mahdollisten ulkomaalaisten energiakriisien varalle.