Pellettitakat

Pellettitakat ovat erityisesti pelletin polttoon suunniteltuja ja valmistettuja lämmityslaitteita, jotka kasvattavat kodin viihtyvyyttä ja laskevat lämmityskuluja. Tämän ominaisuuden vuoksi pellettitakka sopiikin erityisen hyvin sähkölämmitteisiin tai muihin vaikeasti lämmitettäviin tiloihin. Näin ollen voit pienellä investoinnilla lämmittää vaikka koko talon! Samalla skandinaavista designia edustava takka toimii näyttävänä sisustuselementtinä, viimeistellen kodin ilmeen.

Pellettitakan asennus

Pellettitakan asennus on myös helppoa, sillä Kardonarin takat myydään mielellään asennuksen kanssa – me suunnittelemme sinulle parhaan mahdollisen takkajärjestelmän ja hoidamme koko asennuksen puolestasi, jos niin toivot. Takan voi muutenkin helposti liittää mihin tahansa olemassa olevaan hormiin ja jollei sellaista ole entuudestaan, tarjoamme käyttäjäystävällisiä kevytpiippuja useissa eri väreissä. Takkojen käyttökin on helppoa – pelletin poltto onnistuu automaattisesti syöttöruuvin avulla, jolloin myös kodin lämpötila pysyy aina toivotulla tasolla.

Millaisesta tunnelmasta sinä unelmoit?   Katso video

Näytetään kaikki 85 tulosta

Pelletin poltto takassa tarjoaa monia etuja

Pellettitakat ja niiden polttoon tarkoitetut pelletit tarjoavat mihin tahansa tilaan useita monipuolisia etuja:

  • Miellyttävä sisäilma
  • Tasainen lämpötila
  • Kodin viihtyvyyden kasvaminen
  • Lämmityskulujen huomattava laskeminen
  • Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Kun siis kaipaat omakotitaloon, rivitaloon, hotelliin, teollisuushalliin tai vaikkapa maatilalle kustannustehokasta lämmitysratkaisua, tarjoaa pelletin polttoon tarkoitettu takkajärjestelmä aina mitä parhaimman ratkaisun. Pelletin hinta on myös pysynyt vakaana ja lähes muuttumattomana viimeiset 10 vuotta – pellettienergia maksaa edelleen noin 8,5-9 snt/kWh. Tämä hinta onkin vain kolmannes sähkön ja puolet öljyn hinnasta.

Pellettitakka on myös erittäin ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu, sillä pelletti valmistetaan erinäisistä puuteollisuuden jätteistä, joita syntyy sivutuotteena uusiutuvien rakennusmateriaalien ja puutuotteiden valmistuksessa. Yhtään puuta ei siis pelletin valmistusta varten hakata, jonka vuoksi siitä on syntynyt yksi aikamme kestävimmistä biopolttoaineratkaisuista. Kuivan ja puhtaan pelletin poltto tuottaa myös ainoastaan murto-osan pienhiukkasista verrattuna klapien, hakkeen tai oljen polttoon.

Suuren kiinteistön lämmitys

Pellettitakka sopii loistavasti yksittäisiin lämmitystarpeisiin sopivan kokoisissa tiloissa. Jos pellettitakat eivät riitä lämmittämään haluamaasi tilaa tai kokonaisuutta niin suosittelemme tutustumaan myös muihin lämmitysratkaisuihimme kuten lämpökontteihin tai pellettikattiloihin.

Miten pellettitakka toimii?

Pellettitakat ovat erittäin käyttäjäystävällisiä, kiitos niiden automaattisen lämmitysprosessin. Riittää että täytät pellettitakan säiliön pelleteillä ja painat sytytysnappia. Tämän jälkeen takassa oleva termostaatti hoitaa automaattisesti takan päälle ja pois aina tarpeen mukaan.

Pellettitakoissa onkin pääsääntöisesti sähkösytytys sekä termostaatti joiden avulla lämpötilan säädöt ja takan päällemeno voivat tapahtua täysin automaattisesti. Riittää että takassa on pellettiä riittävästi. Useimmissa takoissa on myös mahdollista ajastaa nämä syttymään ja sammumaan tietyin väliajoin, jotta tietyn lämpötilan ylläpito on helppoa ja lämmityskuluissa pystytään esimerkiksi yöaikaan säästämään yhä enemmän. Valikoimastamme löydät myös sähköttömiä pellettitakkoja, jotka voidaan asentaa sähköverkon ulottumattomiin esimerkiksi mökille.

Voiko pellettitakassa polttaa puuta?

Lyhyesti sanottuna – ei voi. Pellettitakkaa ei ole suunniteltu puunpolttoa varten. Jos pellettitakassa halutaan polttaa puuta suosittelemme tutustumaan hybridimallisiin pellettitakkoihin, jotka on tarkoitettu sekä puun että pelletin polttamiseen.

Takka ja ilmalämpöpumppu

Pellettitakka kuin muutkin takkamme, toimivat erinomaisesti yhteistyössä ilmalämpöpumpun kanssa. Tällöin puhutaan hybridilämmityksestä ja pystytään hyödyntämään kulloinkin sopivinta lämmitysvaihtoehtoa. Ilmalämpöpumppu sekä takka hankitaan usein sähkö- tai öljylämmitteiseen taloon, sillä mitä enemmän maksat päälämmityksestä (sähkö, öljy tms.) – sitä suurempia säästöjä saat takalla ja ilmalämpöpumpulla.

Takan ja ilmalämpöpumpun yhteistyö perustuu siihen, että takan avulla saat lämmitettyä tehokkaasti ja ilmalämpöpumppu pystyy levittämään takan tuottamaa lämpöä ympäri asuntoa. Tällöin päälämmitystä tarvitsee käyttää vähemmän, jos ollenkaan, ja näin saavutetaan säästöjä lämmityskustannuksissa.

Vinkkinä ilmalämpöpumpun käyttöön takan kanssa: Jos käytät ilmalämpöpumpun automaattitoimintoa niin tarkista myös takkaan asetettu lämpötila ja katso etteivät nämä kilpaile keskenään, kytke automaatti pois päältä takan käytön ajaksi tai käytä ilmalämpöpumpun takkatoimintoa.