Pellettikattilat

Pellettikattilat voivat leikata lämmityskulusi jopa puoleen, öljyyn ja sähköön verrattuna. Edullisuuden lisäksi pelletin poltto on myös erittäin ympäristöystävällistä, sillä se ei edistä kasvihuoneilmiötä.

Automaattinen pellettikattila huolehtii lämmönsäätelystä

Pellettikattilan käyttö on helppoa, sillä se toimii täysin automaattisesti, aivan kuten öljylämmityskin – kun kattila viilenee, alkaa syöttöruuvi säännöstellä pellettiä automaattisesti säiliöstä polttimeen. Pelletti syttyy sytytysvastuksen avulla, joka kuumentaa läpivirtaavan ilman ja kehittyy liekiksi, kun ilma saavuttaa pelletin. Syöttöruuvi syöttää pellettiä polttimeen tasaisin väliajoin, kunnes kattila saavuttaa asetetun lämpötilan, jolloin syöttö loppuu ja liekki sammuu. Niin kauan kuin pellettiä on riittävästi järjestelmä toimii täysin automaattisesti. Pellettikattiloiden hyötysuhde on erittäin hyvä, pääsääntöisesti reilusti yli 90%.

Kardonarilta paras pellettikattila kaikkiin tarpeisiin

Jotta saat täydellisen pellettijärjestelmän, tarvitsee sinun ensin asentaa pellettisäiliö. Me kuitenkin neuvomme sinua kaikissa asennuksen eri vaiheissa, olipa etsinnässä sitten pieni pellettikattila tai isompi kokonaisuus. Meiltä kun löydät tarpeisiisi sopivat pellettipolttimet, pellettisiilot ja järjestelmät, aina kilpailukykyiseen hintaan. Pellettikattiloiden hinnan asennuksen kanssa saat usein helpoiten selville pyytämällä tarjouksen, jolloin voimme räätälöidä tarpeisiinne sopivan kokonaisuuden.

Toimitamme pellettikattiloita ympäri Suomen! Kysy myös asennuspalvelusta!

Näytetään tulokset 1–9 / 13

Pellettikattila osana hybridilämmitystä

Pellettikattila voidaan yhdistää mm. seuraaviin tuotteisiin, jotka yhdessä muodostavat käytännöllisen hybridilämmityksen.

Kysy meiltä myös muista hybrilämmityksen mahdollisuuksista sekä näiden asennuksesta. Annamme mielellämme lisätietoja!

Voiko pellettikattilassa polttaa puuta?

Pellettikattilassa voidaan polttaa puuta mikäli tälle on oma palotilansa. Erityisesti kaksoiskattilat mahdollistavat myös puun polttamisen pellettikattilassa. Löydät jokaisen tuotteen alta maininnat näiden kategorioista. Mikäli tässä on mainittu jokin muu materiaali kuin pelletti voi puun polttaminen olla mahdollista, löydät tarkat tuotetiedot jokaiselta tuotekortilta. Näet puukattilat myös omassa kategoriassaan.

Erityisesti suuremmissa pellettikattiloissa on usein mahdollisuus polttaa pelletin lisäksi myös muita biopolttoaineita kuten puuta, haketta tai viljaa.

Pellettikattila soveltuu niin omakotitalon lämmitykseen kuin suurempiin kiinteistöihin

Omakotitalon lämmityksessä automaattinen pellettikattila on huoleton vaihtoehto. Asennuksen jälkeen tulee huolehtia vain kattilan ylläpidosta sekä riittävästä pelletin määrästä. Riittävän suurella pellettivarastolla pellettikattila voi toimia jopa vuoden ilman sen suurempia toimenpiteitä. Tarvittaessa voidaan myös valita sähkövastuksella varustettu pellettikattila joka osaa tarvittaessa käyttää myös sähköä lämmityksessä, jos esimerkiksi pelletit pääsevät loppumaan kesken. Valikoimamme pellettikattiloiden tehot alkavat noin 4kW ja kiipeävät tästä aina useampiin tuhansiin kilowatteihin. Näin pellettikattiloilla voidaan tarvittaessa lämmittää suuretkin kokonaisuudet kuten maatilat ja isot kiinteistöt.

Miksi valita pelletti ja pellettikattila?

Pelletti on ympäristöystävällinen biopolttoaine jota valmistetaan metsä- ja puunjalostuksen sivutuotteena syntyvästä saha- ja kutteripurusta. Lisäksi pelletin hinta on jo pitkään pysynyt lähes muuttumattomana, joten verrattaessa öljy- tai sähkölämmitykseen on pellettilämmitys huomattavasti edullisempaa. Pellettikattila voi olla myös huoleton vaihtoehto, eikä automaattisen pellettikattilan ylläpidosta tarvitse huolehtia yhtään enempää kuin esimerkiksi öljylämmityksestä. Jos pelleteille varattu säilytystila on riittävän suuri, on mahdollista, että pellettiä tarvitsee tilata esimerkiksi vain kerran tai kaksi vuodessa.

Katso videolta kuinka eräässä Raaseporin omakotitalossa siirryttiin öljylämmityksestä pellettilämmitykseen ja kuinka järjestelmä on toiminut.

Jos sinulle on herännyt kysymyksiä pellettikattiloiden toiminnasta, haluat hankkia pellettikattilan tai haluat vaihtoehtoja biopolttoaineilla tapahtuvaan lämmitykseen niin ota meihin yhteyttä ja autamme mielellämme!