Pellettipolttimet

Pellettipolttimet polttavat pellettiä rahojesi sijasta. Nimittäin polttimen avulla voit muuttaa tavallisen puu-, hake- tai öljykattilan pellettikattilaksi, jolloin säästät lämmityskuluissa suuren määrän rahaa. Näin ollen varsinkin suuremmissa kiinteistöissä ja omakotitaloissa kannattaa lämmitysmuodoksi valita pelletin poltto. Saat meiltä myös laadukkaat pelletit polttoa varten sekä pellettikattilat.

Pellettipoltin on laadukas ja turvallinen valinta

Kardonarin pellettipolttimet on valmistettu sulamattomista materiaaleista, pitkää käyttöikää silmälläpitäen, ja alhaisilla käsittelykustannuksilla. Polttimet täyttävät myös viimeisimmät Eurooppalaiset vaatimukset, taaten käyttäjälleen markkinoiden luotettavimman tuotteen. Pelletin polttaminen on ympäristöystävällistä, tehokasta ja hoituu pellettipolttimen avulla täysin automaattisesti. Voit varustaa polttimesi automaattisella paineilmapuhdistuksella eli laatikolla, joka helposti asennetaan seinään tai kattilan kylkeen. Pellettipolttimen mekaaninen puhdistus onnistuu esimerkiksi raaputtimella.

Toimitamme pellettipolttimia kaikkialle Suomeen. Kysy meiltä myös pellettipolttimen asennuksesta! Alempana lisätietoja asennuksesta.

Näytetään kaikki 4 tulosta

Pellettipolttimen asennus olemassa olevaan puu- hake- tai öljykattilaan

Pohdittaessa pellettipolttimen asennusta olemassa olevaan puu- hake- tai öljykattilaan on syytä ottaa huomioon pellettipolttimen yhteensopivuus haluttuun kattilaan. Pääsääntöisesti pellettipolttimella pystytään muuttamaan puu-, hake- tai öljykattila pellettikäyttöiseksi. Useiden toteutettujen asennusten myötä olemme todenneet etenkin puukattiloiden ja Högforsin vanhojen valurautakattiloiden luovan otolliset olosuhteet pellettipolttimille ja tämän asennuksille. Asennettaessa on varmistuttava mm. piipun sisäputken riittävästä halkaisijasta, jonka tulisi olla vähintään 125mm. Usein vanhojen öljykattiloiden sisäputki on vain 100mm joka saattaa joissain tapauksissa estää asennuksen.

Autamme mielellämme myös pellettipolttimen asennukseen liittyvissä kysymyksissä!

Siirtyminen öljylämmityksestä pellettiin

Kun ollaan aikeissa vaihtaa öljylämmitystä pellettiin niin suosittelemme olemaan meihin yhteydessä! Riippuen nykyisestä järjestelmästäsi voidaan kohteeseesi asentaa joko pellettipoltin, pellettikattila tai jokin muu bioenergiaa hyödyntävistä lämmitysjärjestelmistämme! Pelletin hinta on pysynyt muuttuvilla markkinoilla tasaisena ja sillä voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä verrattaessa öljylämmitykseen. Pelletti on lisäksi todella ympäristöystävällinen lämmitysmateriaali jonka polttaminen kuivana tuottaa vain murto-osan pienhiukkasista mitä syntyy klapin, hakkeen tai oljen poltossa.

Pellettilämmitykseen voidaan yhdistää myös muita lämmitysmuotoja kuten aurinkokeräimet. Tätä tarkoitusta varten valikoimastamme löytyvät myös monimuotoiseen lämmitykseen sopivat varaajat. Yhdistele eri lämmitysmuotoja parhaan säästön saamiseksi ja nautit huolettomasta sekä edullisesta lämmityksestä pitkälle tulevaisuuteen.

Kuinka valita paras pellettipoltin

Usein mm. tarvittavan tehon määrä ja halutut ominaisuudet määrittävät sopivan pellettipolttimen. Halpa tai halvin pellettipoltin ei näin välttämättä ole paras ratkaisu. Hinnan lisäksi on syytä pohtia myös pellettipolttimen muita ominaisuuksia. Paras pellettipoltin sopii juuri sinun käyttöösi, on riittävän tehokas ja sisältää tarvitsemasi ominaisuudet, kuten automaattisen puhdistuksen. Autamme mielellämme pellettipolttimen valinnassa, ota rohkeasti yhteyttä!

Paljonko pellettiä kuluu lämmityksessä?

Hyvin karkeasti arvioituna pellettiä kuluu noin kaksinkertainen määrä kiloina kuin öljyä kuluu litroina nykyisessä lämmityksessä. Esimerkiksi mikäli nykyinen öljylämmitys kuluttaa noin 2000l on pelletin kulutus noin 4000kg. Luonnollisesti pellettiä kuluu kylmempinä kuukausina enemmän lämmitystarpeen ollessa suurempi ja lämpimillä keleillä lämmitystarve on puolestaan pienempi ja pelletin kulutus vähäisempi. Pelletin varastointi onnistuu esimerkiksi pellettisiiloissamme, joihin saat suurenkin määrän pellettiä varastoitua turvallisesti.